/*Blog module replace 'read more' text*/

Tegyünk jót! – Dolgozói jótékonykodás húsvétkor 2021

ápr 14, 2021 | MINDSPIRE hírek

A 2020-as karácsonyi ajándékozási programunk élményein fellelkesülve, jótékonyságra fogékony munkatársainkkal úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a Tegyünk jót! akciót, és 2021-ben az Önkéntes Központ Alapítvány Idősek Barátai Programhoz csatlakozva harmincnyolc magányos, idős ember húsvéti készülődését tesszük emlékezetessé.

Az alapítvány célja a saját otthonukban élő idősek elmagányosodásának csökkentése, az elszigetelődésük megakadályozása. Az időseket az alapítvány önkéntesei látogatják, beszélgetnek, sétálnak velük, esetenként apróbb segítséget nyújtanak nekik (például gyógyszerek kiváltásában). Emellett társasjátékoznak, felolvasnak nekik és más olyan, szabadidős tevékenységekbe vonják be őket, amelyekkel növekszik az idősek aktivitása és a világra való nyitottságuk.

Tegyünk jót! Dolgozói jótékonykodás húsvétkor 2021

Az alapítvány 2021 évi húsvéti ajándékozási akciójához kapcsolódva „jutottunk el” magányos hölgyekhez és urakhoz. A önkéntesek kifürkészték, minek is örülnének egyedül élő támogatottjaik, így nekünk mindössze annyi volt a dolgunk, hogy készítsünk egy-egy csomagot számukra.

Nem volt könnyű dolgunk az ajándékok beszerzésében, hiszen a startpisztoly eldördülése előtt néhány nappal hirdették ki a bolti nyitvatartások szigorítását. Akadt köztünk olyan, akinek meggyűlt a baja a csomagküldő szolgálattal is, és nem érkezett meg az ajándék, amit megrendelt, így rögtönöznie kellett. Tanácsadóként ez nem jelentett számunkra problémát, minden helyzetre megtaláljuk az elkerülő megoldást, és így volt ez a jótékonysági ajándékozással is.

Került a csomagokba házilag készített bejgli, befőtt és lekvár, csokoládé, és mobiltelefon is, hogy a világ másik felén élő unokával lehessen tartani a kapcsolatot, szépirodalom, kerti virágpalánta, laptop a lerobbant asztali gép pótlására, különleges fűszerek, szobanövény és az egyikbe egy üveg finom parfüm is. Minden csomagba került egy rövid vagy hosszabb személyes levél, néhány FFP2 maszk és multivitamin is.

A beszerzést követően, már csak az ajándékok összegyűjtését kellett lebonyolítanunk. A MINDSPIRE Consulting iroda zárva tartása körüli nehézségeket is könnyen áthidaltuk, asszisztens kollégánk várta a tanácsadóinkat csomagjaikkal a Ganz utcában. Aki nem tudott a megadott idősávban érkezni az irodai gyűjtőpontra, az a hozzá legközelebb lakó önkéntesnek vitte el a „leszállítandót”. Így végül határidőre megérkezett minden doboz, zsák, tálca, szatyor.

Az ajándékcsomagok március végén kerültek elszállításra az Önkéntes Központ Alapítvány Idősek Barátai Program telephelyére. A csomagokat az alapítvány munkatársai juttaták el az időseknek, akik nagyon örültek és nagyon meghatódtak a váratlan ajándékok láttán.

Reméljük sikerült örömöt szereznünk az ajándékokkal és kicsit jobbá tehettük a 2021 évi húsvéti ünnepeket is ezáltal!

Köszönjük szépen a MINDSPIRE Consulting jótékonysági akcióban részt vevő munkatársainak az önzetlen támogatásukat, illetve az alapítvány önkénteseinek az ötleteket és az ajándékok átadását!

További információk:

https://www.facebook.com/onkenteskozpont/posts/3903687036351769

https://www.idosekbaratai.hu/

www.oka.hu

http://www.tettrekeszklub.hu/

Share This