/*Blog module replace 'read more' text*/

MINDSPIRE DELTA

adatmigrációs eszköz

Nagy teljesítményű, felhasználásra kész, paraméterezhető adattranszformációs és folyamatkezelő megoldás pénzintézetek számára.

MINDSPIRE DELTA adatmigrációs eszköz ikon

Banki adatok kinyerése, átalakítása és betöltése a MINDSPIRE DELTA adatmigrációs eszköz segítségével

A DELTA a banki és pénzintézeti szegmensben végrehajtott adatmigrációs projektjeink támogatására készült, tökéletesen kiegészítve a Banki Adatmigrációs szolgáltatásainkat és a saját adatmigrációs módszertanunkat.

Fedezze fel, hogyan képes a MINDSPIRE Consulting általánosan alkalmazható, platform- és rendszerfüggetlen eszköze felgyorsítani az adatmigráció folyamatát, illetve csökkenteni a költségeket és biztosítani a banki adatok helyességét!

A MINDSPIRE banki adatmigrációs szakértői több mint tizenöt jelentős méretű és sikeres adatmigrációs projektben vettek részt Európa számos országában, illetve jelenleg is több nagyobb projekten dolgoznak.


Felismerve a meglévő elterjedt adatmigrációs eszközök és folyamatok hiányosságait és korlátait, ETL specialistáink egyedi megoldást fejlesztettek ki a banki adatok migrációjának speciális követelményei alapján.

A MINDSPIRE DELTA képes lefedni a banki adatmigráció folyamatának minden aspektusát, legyen szó kisebb banki szatellit megoldásokról, komplex core banki rendszerekről vagy egy banki teljes migrációjáról.


Banki adatmigrációs eszközünket folyamatosan fejlesztjük, amelyet az évek során tökéletesen a pénzintézeti adatmigrációs projektek elvárásaihoz igazítottunk.

A MINDSPIRE DELTA Migration Tool használatával jelentősen csökkenteni tudjuk a banki adatmigrációs projektek összköltségét, illetve felgyorsítjuk a teljes folyamatot.


A hatékony banki adatmigrációs szoftver funkciói közé tartozik a teljes ETL folyamat (Extract, Transform, Load) betöltése, átalakítása, feldolgozása, érvényesítése és irányítása.

A banki adatok migrációjával kapcsolatos fő kihívások és kockázatok

A változó üzleti és technológiai környezet, valamint az ügyfelek növekvő elvárásai miatt a bankoknak folyamatosan módosítaniuk kell a rendszereiket és folyamataikat, frissíteniük kell a meglévő megoldásaikat, új szoftver és hardver elemeket kell beépíteniük komplex informatikai architektúrájukba, vagy éppen a core banki rendszereiket kell lecserélniük. Illetve egy összeolvadás és felvásárlást (Merger and Acquisition) követően a két bank IT rendszereit is integrálni kell.

A legtöbb ilyen tevékenység nagy mennyiségű adat átvitelét foglalja magába a forrásrendszerekből a célrendszerekbe. Bár látszólag ezek szabványos adatáttöltési projektek, általában az migrálandó adatok különböznek a formátumukban, átfedik egymást, duplikált adatokat vagy akár hibákat is tartalmazhatnak.

A felmérések szerint az adatmigrációs projektek mindössze 36 százalékát sikerül a tervezett költségvetés keretein belül végrehajtani, és csak 46 százalékuk fejeződik be időben.

A bankok és pénzintézetek által végzett adatmigrációs projektek sem jelentenek kivételt, jelentős kockázatot hordoznak magukban, és számos ilyen projekt küzd súlyos problémákkal vagy hiúsul meg.

Banki Adatmigrációs szolgáltatások kockázatai

Néhány gyakori, a banki adatmigrációs projektek során előforduló kihívás

Elégtelen erőforrások: Ha egy adatmigrációs projekt összetettségét alulbecslik, az erőforráshiányhoz vagy irreális határidőkhöz vezet.

Nem egyértelmű elvárások: Előfordulhat, hogy az ETL feladatok pontos követelményei nem kerülnek pontosan meghatározásra, ami szükségtelen feladatok elvégzéséhez, vagy a kritikus lépések kihagyásához vezethet.

Megfelelő eszközök hiánya: Ha a banki adatmigrációt végző csapat nem fér hozzá az ETL projekt végrehajtásához szükséges alkalmazásokhoz, a folyamat jelentősen tovább tart, és megnő a hibalehetőség.

Azonosítatlan adatminőségi problémák: Előfordulhat, hogy az adatmigrációs csapat nem rendelkezik teljes összképpel az adatforrásokról, ami rossz minőségű adatok betöltését eredményezheti a célrendszerekbe.

A felek közötti együttműködés hiánya: Mivel az adatmigrációban gyakran több belső és külső résztvevő is részt vesz, hatékony együttműködés hiányában a projekt könnyen tévútra kerülhet.

Nem megfelelő tesztelés: Az elégtelen erőforrások vagy az irreális határidők miatt a banki adatmigrációs folyamat ellenőrzése felületes lehet, ami viszont hiányos vagy pontatlan eredményekhez vezethet a célrendszerekben.

A MINDSPIRE DELTA banki adatmigrációs eszköz bemutatása

Hatékony eszközünket úgy alakítottuk ki, hogy lefedje a bankok teljes adatmigrációs folyamatát, beleértve a következő fő fázisokat

Adatok betöltése

Banki forrásadatok egyszerű betöltése és ellenőrzése tetszőleges forrásrendszerből. Forrásstruktúrák kialakítása, előre meghatározott forrásadat importálási megoldások kiválasztása, mint például csv, xls, xlsx és db link. A forrásadatok átstrukturálása is lehetséges a hatékonyabb és átláthatóbb átalakításra való felkészülés érdekében, alapvető adattisztítási funkciók segítségével. Forrásadatok szűrése az üzleti vagy adatellenőrzési követelmények alapján.

Adatok átalakítása

Célstruktúrák kialakítása. Az összes adatátalakítási szabály létrehozása egy beépített hatékony szerkesztő segítségével, amely számos előre meghatározott funkciót tartalmaz. Az átalakítási szabályok beépített ellenőrzési lehetőségeket tartalmaznak. A szabályok tesztelése és rugalmasan módosítása, az eredmények előzetesen áttekintése. Félautomatikus verziókezelés és automatikus dokumentáció is elérhető. A céladat-exportálási megoldások beállítása, mint például csv, xml, xls, xlsx és db link. Szükség esetén egyedi SQL kódok illeszthetők be az átalakítási folyamat bármely pontjára.

Adatok feldolgozása

Nagyon összetett banki adatmigrációs folyamatok is meghatározhatók a könnyen használható tervezővel, előre meghatározott folyamatlépések segítségével. A végrehajtás párhuzamos feldolgozással optimalizálható.

Adatok érvényesítése

Az egyszerű kialakítható személyre szabott riportok mellett a beépített adatérvényesítési és folyamat nyomonkövetési jelentések is használhatók. A kimutatások automatikusan futtathatók az előre meghatározott vagy egyedi folyamatokon belül.

A banki adatmigrációs projeket kontrollja

Függőségek azonosítása és teljesen automatizált banki, pénzintézeti adatmigrációs folyamatok kialakítása, grafikus vezérlő és ellenőrző felület segítségével. Ütemezett futtatás is lehetséges, az automatizált értesítési funkciók pedig aktuális információkat nyújtanak az előrehaladásról. Minden egyes futtatáshoz automatikusan létrejön egy napló, amely részletes adatokat tartalmaz az eredményekről.

A MINDSPIRE DELTA banki adatmigrációs eszköz használatának fő előnyei

Gyors telepítés, könnyű használhatóság

 • Banki adatmigrációs eszközünk azonnal alkalmazható, a használatba vétele egyszerű.
 • Szabványos technológiákon (Java, SQL, nyílt forráskódú szoftverek) alapul.
 • Könnyű kezelhetőség.
Gyors telepítés, könnyű használhatóság

A teljes banki adatmigrációs folyamatot lefedő támogató funkciók

 • Az adatmigráció során végrehajtott egyeztetésének segítése.
 • Adattisztítás, deduplikáció.
 • Automatizált jelentéskészítési megoldások.
A teljes banki adatmigrációs folyamatot lefedő támogató funkciók

Folyamatosan továbbfejlesztett banki adatmigrációs rendszer

 • A folyamat hatékony és stabil végrehajtása nagy adatmennyiség mellett is.
 • Az adatmigrációs eszköz folyamatosan optimalizált és fejlesztett a végfelhasználók visszajelzései alapján.
Folyamatosan továbbfejlesztett banki adatmigrációs rendszer

Beépített kontroll és automatizált riport lehetőségek

 • Az átalakítás során az aktuálisan feldolgozott elemek és a rendelkezésre álló eredmények könnyen azonosíthatók.
 • A banki adatmigrációs folyamat nyomonkövetéséhez nem kell új riportokat fejleszteni.
Beépített kontroll és automatizált riport lehetőségek

Univerzálisan alkalmazható adatmigrációs megoldás

 • Rugalmas és szektorfüggetlen alkalmazás, amely azonban a pénzintézetek elvárásaira fókuszál.
 • Nemcsak szabványos, hanem speciális adatátalakítási funkciókat is tartalmaz, hogy az adattranszformációs logikát leegyszerűsítse az üzleti elemzők számára.
 • Nincs szükség további fejlesztői készségekre. A teljes adatátalakítási folyamat paraméterezéssel beállítható.
Univerzálisan alkalmazható adatmigrációs megoldás

Platform és rendszerfüggetlen képességek

 • Adatmigrációs eszközünk szabványos, platformfüggetlen technológiákon alapul.
 • Heterogén core banki rendszerek és egyéb szatellit szoftverek forrásként vagy célként kapcsolhatók össze.
Platform és rendszerfüggetlen adatmigrációs képességek

Költséghatékony, azonnal használható dobozos ETL alkalmazás

 • Az alkalmazás funkciói, például a beépített érvényesítés, riportok és vezérlések lecsökkentik a banki adatmigrációs projektek költségeit.
 • Az alkalmazás funkcionalitása lefedi a teljes adattranszformációs folyamatot.
 • Nincs szükség egyéb alkalmazásokra vagy fejlesztésekre a folyamatok lefuttatásához.
Költséghatékony, azonnal használható dobozos ETL alkalmazás

Kapcsolódó szolgáltatásaink

A MINDSPIRE Consulting különböző kapcsolódó szolgáltatásokat és szakértőket kínál a DELTA adatmigrációs eszközhöz:

Technikai elemzés és fejlesztés

IT elemzők és programozók Java és ETL ismeretekkel és adatmigrációs tapasztalatokkal.

Főbb feladatok: Testreszabás és fejlesztés, adminisztráció, karbantartás, technikai elemzés, banki adatmigrációs folyamat támogatása.

Üzleti elemzés és végrehajtás

Szenior és junior adatmigrációs elemzők széleskörű adatmigrációs tapasztalatokkal és core banki rendszer ismeretekkel.

Főbb feladatok: A banki adatmigrációval kapcsolatos követelmények elemzése. Forrás és célrendszerek, adatkészletek, folyamatok meghatározása. Pénzintézeti adatmigrációs folyamatok és transzformációs logika tervezése. Az adatmigrációs eszköz paraméterezése. A teszt futtatások és az élesítés végrehajtása.

Tervezés és minőségbiztosítás

Adatmigrációs szakértők több mint 5 éves adatmigrációs és banki, pénzintézeti tapasztalatokkal.

Főbb feladatok: Előkészítő és tervezési tevékenységek irányítása, az adatmigráció előfeltételeinek, kulcsfontosságú sikertényezőinek meghatározása. Felelősségvállalás a banki adatmigrációs stratégia kialakításáért. Adatmigrációs projektek szakmai minőségének folyamatos nyomonkövetése és kiértékelése. Módszertani támogatás a teljes adatmigrációs folyamat megvalósításához és lebonyolításához.

Banki projektmenedzsment

Projektmenedzserek, Roll-out Menedzserek, Tesztkoordinátorok legalább 5 éves banki IT projektmenedzsment tapasztalattal.

Főbb feladatok: A banki adatmigráció tervezésének és végrehajtásának koordinálása. Erőforrás menedzsment. Kockázatkezelés. Roll-out menedzsment, élesbe állással kapcsolatos tevékenységek tervezése és koordinálása. Tesztkoordináció, tesztstratégia kialakítása, tesztelő csapat koordinációja.

Ismerje meg teljes körű banki adatmigrációs szolgáltatásainkat!

Banki adatmigrációs referenciáink

Az elmúlt évtizedben a MINDSPIRE Consulting széleskörű tapasztalatokat szerzett a bankszektor különböző adatmigrációs projektjeiben, többek között:
– Teljes banki migrációs projektek, egyesülések és portfólió felvásárlások.
– Core banki rendszer migráció, beleértve az új rendszerintegrációs és verziófrissítési projekteket is.
– Szatellit rendszerek migrációja, például kártya, biztosíték és CPM megoldások.

Banki adatmigrációs módszertanunk

A MINDSPIRE Consulting létrehozott egy bankszektor-specifikus adatmigrációs módszertani keretrendszert, amely lefedi a teljes adatmigrációs folyamatot, beleértve a következő fázisokat.

Adatmigrációs feladatok

 • koncepció kialakítása
 • logikai tervezés
 • fizikai dizájn
 • tesztelés
 • élesítés

Adatmigrációt követő tevékenységek

 • adatok kinyerése
 • adattisztítás
 • deduplikáció
 • adattranszformáció
 • adatbetöltés
 • adategyeztetés
 • koordináció
 • projektmenedzsment
 • minőségbiztosítás
 • élesítés irányítása
 • teszt koordináció

Adatmigrációs megoldásunk technikai áttekintése

Forrásrendszerek

Flexcube, Finastra (MIDAS, Equation), Symbols, SAP, Sopra Banking Amplitude, Sia (CAMS), Temenos T24, Vision+, Bankmaster

Célrendszerek

Flexcube, Finastra (Equation), Symbols, SAP, Asseco Solutions, Bankway, Sia (CAMS), Appello, Dorsum (Clavis), Bpc, Areus

Alkalmazott technológiák

Üzleti logika: Java és PL/SQL nyelven meghatározva.
Adatbázis kezelő: Oracle adatbázis.
Alkalmazásszerver: Apache Tomcat.
Felhasználói felület: Google Chrome böngésző.
Forrás és cél adatok átvitele: adatbázis, flat fájl, csv, xml.
Riport és dokumentáció készítése: Excel, PDF.

Architektúra összetevői

Adatbázis szerver
Alkalmazásszerver
Terminál szerver

Kérdése van a MINDSPIRE DELTA
banki adatmigrációs eszközzel kapcsolatban?

Kapcsolatfelvétel

Adja meg elérhetőségeit és hamarosan megkeressük!

Adatmigrációs ikon

Legújabb banki adatmigrációs referenciáink

Többet szeretne tudni adatmigrációs szolgáltatásainkról?

További információkért kattintson ide:

Share This