/*Blog module replace 'read more' text*/

Azonnali fizetés bevezetése

PROJEKT
ALAPADATOK

Magyarország

2017 – 2020

MINDSPIRE
SZOLGÁLTATÁSOK

ALKALMAZOTT MÓDSZERTANOK

Minden esetben az elvárásokhoz igazodva, az ügyféloldali belső módszertanokat alkalmaztuk, beleértve például a projekt-előkészítés, tervezés, erőforrás-tervezés, projekt-kockázatkezelés és a projekt riportok sablonjait és normáit.

A klasszikus vízesés modell és az agilis projektmenedzsment módszertana közül választottunk.

Néhány alkalommal hibrid projektmódszertanokat alkalmaztunk annak érdekében, hogy elérjük a projekt céljait és mérföldköveit a megadott keretrendszeren belül.

Az azonnali fizetési rendszer projekt terjedelme és céljai

2016-ban a jegybank a GIRO Zrt.-vel és 35 pénzforgalmi szolgáltatóval együttműködésben országos projektet indított egy olyan azonnali fizetési megoldás bevezetése érdekében, amellyel biztosítható, hogy a magyar fizetési számlák között lebonyolított tranzakciók az év minden napján, a nap minden órájában teljesüljenek.


Mivel a hagyományos banki informatikai rendszerek többsége nem 99,9%-os rendelkezésre állásra készült, a bankoknak hatalmas fejlesztéseket kellett végezniük, illetve emellett új árnyék IT rendszereket kellett bevezetniük ahhoz, hogy a megadott határidőre teljesítsék az előírt szigorú szabályozási követelményeket.

Azonnali fizetés bevezetése projekt terjedelme és céljai ikon
Hozzájárulásunk a projekthez ikon

Hozzájárulásunk az azonnali fizetési rendszer projekthez

Cégünk, a MINDSPIRE Consulting kiemelt feladata volt a fizetési rendszer (Payment HUB) teljes körű leszállításának végrehajtása egy bank számára az azonnali fizetést megvalósító projekt keretében.


Emellett tevékenységeink közé tartozott más bankok részére projektmenedzsment vagy banki projektirodai szolgáltatások nyújtása annak érdekében, hogy a végrehajtás a tervezési szakasztól kezdve az élesítésig határidőre és a költségvetési kereteken belül történjen.


A MINDSPIRE feladat volt egy átfogó műszaki megoldás leszállítása egy érintett pénzintézet részére a GIRO-val folytatott kommunikációhoz.


A MINDSPIRE továbbá IT szakértőket is biztosított több tevékenység, mint például a követelmény-specifikáció, tervezés, valós idejű egyenlegkezelés, rendszerelemzés és egyebek elvégzéséhez.

Projekt szervezet és szerepkörök

Teljeskörű megoldás felkínálása egy meghatározott szkóphoz.


Teljes ügyféloldali üzleti, IT vagy operatív munkacsapatokat, vagy akár nemzetközi külső megoldást biztosító szolgáltatókat irányító banki projektvezetők és munkacsoport-vezetők.


Ügyféloldali belső munkacsoporttal együttműködő informatikai szakértők, akik a számukra kijelölt feladatokért, folyamatokért és rendszerekért felelősek.

Projekt szervezet és szerepkörök ikon

Főbb érintett területek az azonnali fizetés bevezetése során

 • Teljes folyamatra kiterjedő leszállítás
 • Projekttervezés
 • Szkóp menedzsment
 • Projekt riportok és monitoring
 • Mérföldkövek és erőforrások tervezése, utánkövetése
 • Üzleti tanácsadás

A projektben érintett MINDSPIRE Consulting profilok

 • Banki projektvezetők
 • Rendszerelemzők
 • Fizetési rendszer szakértők
 • Technikai szakértők
 • Vezető informatikai tervező mérnökök
 • Tesztmenedzserek, szoftvertesztelők
Projektmenedzsment szolgáltatások ikon

Legújabb Banki projektmenedzsment referenciáink

Többet szeretne tudni Banki projektmenedzsment szolgáltatásainkról?

További információkért kattintson ide:

Share This