/*Blog module replace 'read more' text*/

Új riport funkciók a MINDSPIRE DELTA migrációs eszközben – 2021. április

ápr 23, 2021 | Adatmigráció hírek

Büszkén jelentjük be, hogy már elérhető a DELTA migrációs eszközünk új verziója. Ebben a kiadásban számos teljesen új funkció jelenik meg, amelyek jelentősen kibővítik az eszköz használhatóságát. Több, a meglévő funkcionalitást érintő fejlesztést is megvalósítottunk.

A DELTA, a MINDSPIRE saját adatmigrációs eszköze kifejezetten a banki rendszerek adatmigrációs projektjeiben való felhasználásra lett kialakítva, az automatizált, teljesen kontrollált és ellenőrzött adattranszformációs folyamatokat támogatva.

Az új képességekkel kiegészítve a DELTA immár nem csak egy egyszeri megoldás az adatmigrációra, hanem speciális funkciókat biztosít a pénzintézetek napi működésének támogatására is.

Delta migration tool new functions 2021

Bemutatkozik a Scheduler, egy teljesen új DELTA funkció

A DELTA eszközben létrehozott összes folyamat végrehajtása mostantól időzíthető és ütemezhető, széleskörű ismétlődési paraméterek segítségével.

A vadonatúj Scheduler funkció teljesen automatizált és a rendszeresen végrehajtott adatgyűjtési és transzformációs folyamatok, mint például belső vagy külső riportok tervezését és megvalósítását is támogatja. A riportokat tetszőlegesen meghatározott időközönként rendszeresen, például napi, heti vagy havi rendszerességgel lehet létrehozni. A végrehajtás teljesen automatizált és előre ütemezett, nem igényel további emberi beavatkozást. A folyamatok, az adatstruktúrák és az átalakítási szabályok bármikor módosíthatók fejlesztés nélkül és egyszerűen, a DELTA Migration Tool jól bevált paraméter beállító funkcióinak felhasználásával.

A teljes riportolási folyamat végrehajtása beállítható a DELTA-ban, és megőrizve annak eredeti, önálló transzformációs eszköz koncepcióját, nincs szükség számottevő integrációs tevékenységekre a használatának megkezdéséhez. Lazán kapcsolódik a forrás- és célrendszerekhez, illetve nem módosít, és nem éri el közvetlenül a bennük lévő adatokat.

A Scheduler átfogó hibakezelést is biztosít, így a felhasználóknak lehetőségük van meghatározni, hogy miként kezeljék a végrehajtásban keletkező problémákat:

  • Újra kell próbálni a végrehajtást?
  • Ha igen, hányszor és milyen gyakran?
  • Az elejétől vagy a sikertelen lépéstől kell kezdeni?
  • A felhasználónak lehetősége van beállítani, hogy a végrehajtás hibára futásakor generáljon-e automatikus e-mail értesítést (csatolva a végrehajtási naplókat) vagy ne.
  • Ha igen, akkor a végrehajtási naplókat automatikusan csatolni kell az e-mailhez, vagy nem?

További fejlesztések a DELTA-ban

A Scheduler mellett számos egyéb új és továbbfejlesztett funkció is megvalósult a DELTA Migration Tool új verziójában.

A forrásadatok importáló funkciói kibővítésre kerültek, az új verzióban már nem csak csv és flat fájlokat lehet importálni fájl alapon, hanem Excel munkalapokat is. Ez az új funkció támogatja az Excel munkalapok különböző forrás táblázatokba történő egy lépéses importálását. A támogatott Microsoft Excel formátumok: .xls és .xlsx.

A forrásadatok importálási módszerei még egységesebbek lettek, ami azt jelenti, hogy az importált forrásadatok automatikus archiválása már nem csak az adatbázis tábla import esetén, hanem a forrásfájlokból történő importálás során is elérhető.

Delta migrációs eszköz képernyőkép 2021

Az új Scheduler funkció a DELTA migrációs eszköben

Egy teljesen új e-mail értesítési funkcióval lett kibővítve a folyamatkezelő modul is. A MINDSPIRE DELTA migrációs eszköz automatikusan képes e-mail értesítéseket kiküldeni:

  • Amikor egy riport létrehozása megtörténik, függetlenül a végrehajtás típusától (ad hoc követelmények alapján manuálisan lefuttatott riportok, folyamatok végrehajtása során lefuttatott riportok, vagy a Scheduler által generált riportok), vagy
  • Ha az időzített végrehajtás sikertelen, a fent leírtak szerint.

Néhány kisebb változtatás történt az Export funkcióban is:

  • A felhasználók már beállíthatják, hogy létre kell-e hozni egy exportfájlt, ha nincs exportálható adat.
  • Az export generálásának időbélyege hozzáadható az exportfájlok nevéhez, hogy a korábban exportált fájlok felülírása elkerülhető legyen.

Az összes leírt funkció megvalósításával fontos mérföldkőhöz érkeztünk a DELTA migrációs eszköz fejlesztési tervében, és izgatottan várjuk, hogy megkezdhessük az új verzió használatát az adatmigrációs projektjeinken.

 

Tudjon meg többet a DELTA eszközről és az Adatmigrációs szolgáltatásainkról!

Adatmigrációs ikon

Legújabb adatmigrációs referenciáink

Többet szeretne tudni adatmigrációs szolgáltatásainkról?

További információkért kattintson ide:

Share This