/*Blog module replace 'read more' text*/

Megújult IT infrastruktúra a VÚB Banka-nál

máj 28, 2021 | Banki transzformáció hírek, Adatmigráció hírek

A VÚB Banka sikeresen befejezte az IT és operatív transzformációt, illetve az adatok migrációját a VÚB CZ leányvállalatánál.

A 2021-es újév jelentős változásokat hozott a VÚB Banka életébe, melynek során a szervezet sikeresen fejezte be az adatmigrációs tevékenységeket a Constellation nevű IT és operatív átalakítási programjának utolsó jelentős állomásaként.

A MINDSPIRE Consulting szakértői csapata jelentős szerepet játszott a kétéves programban.

A bank 2021 első munkanapját egy teljesen megújult informatikai platformmal kezdte meg, az architektúra szinte minden rétegében változások történtek. Ennek a programnak a komplexitása és nagyságrendje példa nélküli volt a bank történetében.

Megújult IT infrastruktúra a VÚB Banka-nál

Az ISP Group több tagjánál 2016 óta folyamatban levő csoportszintű Constellation program célja az információs rendszer átfogó korszerűsítése, amelynek központjában a Core Banking Information System (CBS) található. A csoport programja magában foglalja a Core Banking platform cseréjét egy modern, globális megoldással (Oracle FCUBS csomag). Ennek köszönhetően a bankot a legjobb üzleti menedzsment technológiával rendelkező pénzügyi intézmények közé sorolják majd a nemzetközi színtéren.

Nem lehetett volna sikert elérni a bank belső erőforrásainak és az érintett szállítóknak a szoros együttműködése nélkül. A MINDSPIRE 25 fős csapata kulcsfontosságú szerepet töltött be az alábbi két fő területen: core banki rendszer bevezetési szakértők és adatmigrációs szolgáltatások.

A bevezetési feladatok közül csapatunk fontos szerepet játszott a követelmények összegyűjtésében és elemzésében, irányította és elvégezte az Oracle FLEXCUBE központi banki rendszer alapbeállítását és funkcionális tesztelését, támogatta az integrációs és felhasználói elfogadási teszteket, illetve elsődleges kapcsolatként szolgált a bank és a CBS (Core Banking System) szállítója között.

A migrációs szolgáltatások lefedték az adatmigrációs tevékenységek teljes spektrumát, beleértve a szakterületek automatizált migráció tervezését és végrahajtását, valamint azoknak a területeknek a támogatását, ahol manuális migrációra volt szükség, nem csak az Oracle FLEXCUBE CBS tekintetében, hanem több forrás- és célrendszert is kezelve az IT architektúrában.

Csapatunk a MINDSPIRE két fő szoftvertermékét is felhasználta a projekt során:

  • DELTA Data Migration Tool az adatmigrációs feladatok végrehajtásához.
  • FLEXCUBE Parameter TRANSPORT Tool, amely automatizálja a paraméterezést és a paraméter átvitelt, illetve nagymértékben támogatja az Oracle FLEXCUBE központi banki rendszer környezetének kezelésével kapcsolatos tevékenységeket.
VÚB Banka IT infrastructure renewal
„A VÚB (Všeobecná úverová banka) Szlovákia második legnagyobb bankja és az egyetlen univerzális bank, amely engedéllyel rendelkezik a banki szolgáltatások teljes körének nyújtására a lakossági, a vállalati és az intézményi ügyfelek számára. Ajánlatuk fókuszában a jelzálog- és fogyasztási hitelek, a betéti és fizetési termékek és szolgáltatások, a vállalati banki tevékenység, valamint a külkereskedelmi tevékenységek finanszírozása, illetve a fogyasztói finanszírozás és a faktoring áll.
Leányvállalatai és társult vállalkozásai révén lízingszolgáltatásokat (VÚB Lízing) és nyugdíjmegtakarításokat (VÚB Generali) is kínál. A bank biztosítási termékeket is nyújt.
Szolgáltatásait a kereskedelmi egységek széles hálózatán keresztül nyújtja, amely 182 kiskereskedelmi üzletet, 8 Magnifica központot és 32 kirendeltséget foglal magába, amelyek a kis- és középvállalkozások kiszolgálását biztosítják. Ezen kívül a VÚB Banka 11 jelzálog központot is működtet, amelyek a lakhatással kapcsolatos teljeskörű pénzügyi szolgáltatásokra specializálódtak.”
Forrás: https://www.vub.sk/en/people/about-vub-bank/bank-profile/
Mindkét MINDSPIRE csapat több tucat tesztciklusban, felkészülésben és workshopban vett részt, véleményünk szerint hozzájárulásunk kulcsfontosságú volt a csoport szintű Constellation program sikeres teljesítésében.

A projekt éppúgy kihívást jelentett a bank, mint a MINDSPIRE csapatai számára. A mindig fontos első benyomásokat a a VÚB Banka-nál a stratégiai partnerség megteremtésének egyértelmű szándékával tettük. Gondoskodnunk kellett arról, hogy bizonyítsuk szakmai hozzáértésünket, valamint a munkához való pozitív hozzáállásunkat és leszállítási képességünket.

A projekt végrehajtásában számos ország szakértője ​​és szállítója vett részt. Több mint két évig dolgoztunk együtt szlovák, cseh, olasz, brit, lengyel, magyar, spanyol, román, indiai és szerb kollégákkal, együtt dolgozva a bank irodáiban, vagy távolról, a földrajzi elhelyezkedés miatt eltérő időzónákból. A MINDSPIRE csapata önmagában is multinacionális volt, szlovák és szerb kollégáink is részt vettek a projekt leszállítási feladataiban.

2021 első negyedévében a Go-Live utáni fázisban is érintettek voltunk, éles üzemi támogatást és további speciális szakismereteket nyújtva bizonyos területeken. A MINDSPIRE Consulting nagyon büszke arra, hogy közreműködött a VÚB Banka Constellation programjában. Megtiszteltetés számunkra, hogy részesei lehettünk ennek a vállalkozásnak, és támogathattuk a VÚB Banka-t a stratégiailag kiemelt átalakítási programjában.

Hivatkozások:
https://www.vub.sk/en/people/about-vub-bank/bank-profile/
https://www.vub.cz/en/about-bank/

Ügyfeleink mondták

Tomasek
Vladimira Tomasek Paulisova

Vladimira Paulisova Tomasek

CBS Team vezető - VÚB Banka

"A MINDSPIRE Consulting a Bank kulcsfontosságú partnere volt a Constellation projektben. Korábbi hasonló projektekben szerzett tapasztalataik és FCUBS ismereteik jelentősek voltak.
Nagyra értékelem, hogy a legjobb banki szakértőket delegálták a legfontosabb területekre és témákra, és azt, hogy partnerként dolgoztak velünk a projekt során. "

Bubeliny
Pavel Bubeliny

Pavel Bubeliny

Treasury és Payments Domain vezető - VÚB Banka

"Az OBPM és a Treasury területén a MINDSPIRE munkatársait ajánlanám a barátaimnak és kollégáimnak, mivel magas szintű professzionalizmust és átfogó tudást mutattak a saját területükön, mind az üzleti, mind a technikai ismeretek terén. Emellett magas szintű rugalmasságot mutattak főleg a rendszer meglehetősen bonyolult testreszabása területén. A velük folytatott kommunikáció könnyen érthető volt, mindig készek voltak segíteni, és magas fokú elkötelezettséget tanúsítottak a kitűzött feladatok, célok és mérföldkövek teljesítése iránt."

Csatlos
Csatlós Alexandra

Csatlós Alexandra

IT Manager / Központi Alkalmazás - CIB Bank

"A Kondor és a Fusion Risk upgrade projekt mind a MINDSPIRE, mind a CIB Bank számára sikeres volt. A csapat minden tagja motivált, együttműködő és felkészült volt. A járvány ellenére a kommunikáció a résztvevők között hatékony és gördülékeny volt."

previous arrow
next arrow
Banki transzformációs referenciák ikon

Legújabb banki transzformációs referenciáink

Többet szeretne tudni a Banki transzformációs szolgáltatásainkról?

További információkért kattintson ide:

Adatmigrációs ikon

Legújabb adatmigrációs referenciáink

Többet szeretne tudni Banki adatmigrációs szolgáltatásainkról?

További információkért kattintson ide:

Share This